3 tips om jouw ideale date te scoren!

De start van een nieuw jaar betekent ook het maken van nieuwe voornemens. Misschien heb je er voor jezelf een aantal opgesteld (zoals meer gebruik maken van dat fitnessabonnement, minder alcohol drinken, meer tijd voor jezelf nemen of een partner vinden), maar heb je moeite om ze vol te houden? De dating app Fruitz helpt je graag bij het bereiken van die laatste, want hoe kan je je zoektocht naar een partner beter starten dan met een dating app als Fruitz? Om de relatie te vinden die het beste bij je past, geeft Fruitz je 3 tips om je dating profiel op punt te brengen en je te helpen de ideale date te vinden.

Januari betekent niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw dating seizoen. Tijd dus om je dating profiel (terug) van onder het stof te halen en een aantal zaken zoals je profielfoto, bio en je openingszinnen op te frissen. De dating app Fruitz, waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan duidelijk maken waar je naar op zoek bent, geeft een aantal interessante tips om je dating profiel up-to-date te brengen voor het nieuwe dating seizoen en er het maximale uit te halen zodat je de ideale date vindt waar je precies naar op zoek was! 


Klik hier voor meer info over Fruitz

1. Kies de juiste profielfoto's ​
De eerste tip is natuurlijk om foto's te kiezen die jou het beste omschrijven. Volgens een onderzoek van YouGov gelooft 55% van de respondenten dat het ontbreken van een foto van je gezicht de belangrijkste reden is waarom er geswiped wordt naar een volgend profiel. Mensen willen namelijk weten met wie ze praten. Maar hoe kies je dan precies de juiste foto's uit? Fruitz biedt je een driestappenplan: licht, ontspannen en lachen! De kracht van een goede foto zit in een optimale belichting. Neem een foto bij daglicht, want daarop is je gezicht het best zichtbaar en krijg je een spontane gloed. De volgende stap: ontspan. Een foto van jezelf maken kan best ongemakkelijk zijn, maar eigenlijk hoeft dat helemaal niet! Neem geen poses aan waar je je niet prettig bij voelt, maar zoek een houding die voor jou natuurlijk aanvoelt. Of dat nu op de bank is of tijdens een leuke activiteit. Maar zorg ervoor dat je gezicht wel steeds duidelijk zichtbaar is. En tot slot, zet een grote glimlach op! Zorg ervoor dat de foto er uitnodigend uitziet en vermijd onnatuurlijk gefilterde foto's. Je hebt veel meer kans dat mensen geïnteresseerd raken in je profiel als je niet kiest voor een neutrale gezichtsuitdrukking of een filter. Je bent mooi zoals je bent, dus bye bye filters en welkom stralende glimlach!

Nog een tip: kies minstens drie foto's. Zo krijgt de persoon die op zijn/haar/hun schermpje kijkt een goed idee van hoe je eruit ziet en vergroot je je kansen om iemand te ontmoeten. Een goede manier om een gesprek te beginnen en andere gebruikers je beter te laten leren kennen is om een foto te kiezen waarop je een activiteit of hobby uitoefent die je leuk vindt. En last but not least, zorg ervoor dat je foto's up-to-date zijn. Als je geen recente foto's hebt, dan heb je dankzij deze tips van Fruitz alle nodige informatie om de meest sprankelende versie van jezelf op beeld vast te leggen. Zoals je ziet zijn profielfoto's echt belangrijk, dus kies ze zorgvuldig!

 

2. Een goede bio
Als iemand je foto's leuk en interessant vindt, zal die zeker en vast ook je bio lezen, dus het is essentieel om een beschrijving te hebben die evenwaardig is aan je foto's! Je wilt grappig en aantrekkelijk overkomen zonder al te saai te klinken, maar hoe? 

Allereerst, wees jezelf! Wees eerlijk, want vroeg of laat komen ze er toch wel achter. Handig op Fruitz: je hoeft in je biografie niet aan te geven wat voor soort relatie je zoekt, want het fruiticoontje dat je gekozen hebt geeft het al aan. Wat je bio betreft, is het cruciaal om de aandacht naar je profiel te trekken, dus maak die niet te ingewikkeld of te lang, want dan kunnen lezers hun interesse verliezen. De meeste gebruikers van dating apps zijn op zoek naar een grappige partner, dus het gebruik van humor in je bio is altijd een winnaar. Vertel bijvoorbeeld iets meer over je meest gênante moment of grappigste ervaring op een dating app.

Op Fruitz kan je ook grappige GIF's toevoegen aan je profiel. Dit kan een originele manier zijn om je potentiële matches aan het lachen te maken of om iets meer over jezelf te vertellen. Houd je bijvoorbeeld van lekker eten en uit eten gaan? In plaats van dit in je bio te schrijven, zou je de bekende Friends-meme kunnen gebruiken van Joey 'who doesn't share food'. Ze zullen meteen begrijpen dat je een enorme food lover bent. Verder is het ook belangrijk dat de persoon met wie je afspreekt weet wat je te bieden hebt. Wat zijn je hobby's en passies? Aarzel niet om ze te vermelden in je bio. Kortom, benadruk wat jou anders maakt dan anderen, vermijd clichés en wees eerlijk. Je profiel moet aantrekkelijk zijn, inhoudelijk interessant, positief, open en beknopt.

 

3. Kies je openingszinnen zorgvuldig
Ziezo, je Fruitz profiel is eindelijk klaar! Nu gaan we over tot de belangrijkste stap: de conversatie. Als de ander je nog niet heeft terug geliked, biedt Fruitz 'crushnotes' aan. Crushnotes zijn berichten die je kan sturen vooraleer je een match vormt. Dit kan het eerste contactmoment zijn, dus denk goed na over wat je stuurt om een goede eerste indruk te maken. Stuur bijvoorbeeld een leuk bericht waarin je een element citeert dat je op het profiel van die persoon hebt gezien, en wek zo dat extra beetje nieuwsgierigheid op om je profiel naar rechts te swipen. Hier is een interessante tip: met het Fruitz Premium abonnement ontvang je vijf crushnotes per dag. 

Wanneer je een match hebt en je weet dat de ander je leuk vindt, biedt Fruitz, om het gesprek te starten, zogenaamde ‘icebreaker’ vragen aan. Deze ijsbrekers zorgen ervoor dat het gesprek op gang komt en vooral dat er een onderwerp is om over te praten. Op andere dating apps is er vaak wel een match tussen twee mensen, maar omdat ze niet meteen een onderwerp vinden om over te praten, komt het gesprek vaak vroegtijdig tot een einde. Op Fruitz is een breed aanbod aan vragen beschikbaar, van algemene vragen (voor wie het rustig aan wil doen) tot meer persoonlijke of sappige vragen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een onenightstand, kan je een ijsbreker kiezen die aansluit bij het fruiticoontje perzik (bv. "Hou je van lang of kort voorspel?"). Een voorbeeld van een ijsbreker voor watermeloenen is "In bed: heb je tatoeages of sexy ondergoed aan?". Als je met een druif matcht, kan je vragen: "Ben je verlegen of eerder grote mond?". Of ben je op zoek naar een serieuze relatie? Probeer dan deze eens: "Het belangrijkste bij je partner: eerlijkheid of humor?". Het belangrijkste is natuurlijk dat je je op je gemak voelt bij de ijsbreker die je stelt, daarom kan je altijd kiezen uit een uitgebreide lijst met vragen, ongeacht welk type fruit je bent. Wist je trouwens dat je met een Golden lidmaatschap profielen kan filteren op basis van type fruit? Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om alleen profielen met een watermeloenicoon te zien. Op die manier vind je nóg sneller de date waarnaar je op zoek bent.


Met deze tips voor profielfoto's, bio's en gespreksopeners is er geen enkele reden meer waarom je in 2023 niet zou daten! Start alvast met het verwezenlijken van je nieuwjaarsvoornemen om een partner te vinden door een profiel aan te maken op Fruitz (of je profiel van een update te voorzien). Proost op een nieuw en succesvol dating seizoen!


Download hier de beelden in hoge resolutie

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.
Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
Maureen Richard - maureen@talkie.be

OVER FRUITZ
Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be