Dating Dictionary: 13 woorden die je volgens Fruitz moet kennen wanneer je start met online daten

Datingapps zijn populairder dan ooit onder jongeren. Door hun tijd door te brengen in deze online swipe-omgeving ontstaan wel eens nieuwe afkortingen, trends en woorden. Voor velen kan dit nieuwe datingjargon erg technisch en ontmoedigend klinken, daarom helpt Fruitz je graag op weg! De datingapp legt 13 woorden uit die je in een online date omgeving kan tegenkomen en die best interessant kunnen zijn om te kennen tijdens het datingavontuur. Zo hoef je nooit meer te twijfelen aan je datingkennis.

Op de datingapp Fruitz kan je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) duidelijk maken waar je precies naar op zoek bent, of dat nu een serieuze relatie of een onenightstand is. De dating app heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken en een veilige omgeving creëren voor iedereen. En om dat daten net nog een tikkeltje gemakkelijker te maken, somt Fruitz enkele nieuwe datingwoorden op die interessant kunnen zijn om te kennen tijdens het online daten. De app is namelijk erg populair onder Gen Z, een groep die graag hun eigen taaltje ontwikkelt en nieuwe en originele termen het leven inblaast. Wil je graag dus weer helemaal up-to-date zijn met jouw dating vocabulaire? Lees dan deze Dating Dictionary die Fruitz heeft samengesteld.

 

Klik hier voor meer info over Fruitz

 

1. Situationship
Minder dan een relatie, maar meer dan een toevallige ontmoeting… Een situationship verwijst naar een romatische relatie die niet verder gedefinieerd wordt. Als je je in een situationship bevindt, kreeg je waarschijnlijk wel al eens de vraag “Maar wat zijn jullie dan?” te horen. Je geeft je eigen definitie aan deze soort relatie en dat is helemaal oké als je niet goed weet welk etiket je er moet opplakken. Voel je niet onder druk gezet om het te definiëren als je daar geen zin in hebt.

2. Deepliking
Je kent het wel: je leert iemand kennen tijdens het swipen en je wil graag tonen dat je interesse hebt. De nieuwe trend om dat duidelijk te maken? Helemaal terug scrollen naar de allereerste foto’s van iemands Instagram feed en deze gaan liken. Echter zijn velen bang om oude foto's van iemand te liken, maar geef nu zelf toe: doen we het niet allemaal wel eens en zouden we zelf niet enthousiast zijn als onze crush één van onze oude foto’s liked en daarmee interesse toont?

3. Breadcrumbing
Denk je ook meteen aan het sprookje van Hans en Grietje? Bingo, want daar komt het woord inderdaad vandaan! Je geeft de andere persoon net genoeg broodkruimels (tijd, energie en genegenheid) om bij je te blijven, zonder veel moeite te doen. In de datingwereld zijn deze broodkruimels vaak sms’jes, likes en DM's die gebruikt worden om het gesprek levendig te houden, maar de interactie leidt uiteindelijk nergens toe.

4. Hardballing
Als je Fruitz gebruikt tijdens het online daten ben je zeker dat de gebruikers van de app aan hardballing doen! Hardballing betekent dat iemand duidelijk is over de verwachtingen van een relatie. Zo weten beide partijen op elk moment hoe de situatie in elkaar zit, en dat kan wel eens gebroken harten voorkomen. Dankzij de vier fruiticoontjes die exact weergeven waarin iemand in geïnteresseerd is, helpt de datingapp Fruitz je hier alvast een stapje vooruit.

5. Beige flags ​
Je kent ze wel, de typische red en green flags: eigenschappen en signalen die er op wijzen dat iemand helemaal niet bij je past, of net wel! Maar naast de gekende flags, zijn er nu ook verschillende waarschuwingssignalen die aangeven dat iemand te saai is om met te daten, de zogenaamde beige flags. Bijvoorbeeld de uitspraak dat ananas op pizza hoort. Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je geen beige flags uitstraalt? Vertel iets unieks over jezelf of haal een grappige anekdote boven. Heb je speciale hobby’s of interesses? Of wat was jouw meest genânte moment?

6. Gatsbying
Ontstaan dankzij de film ‘The Great Gatsby’, betekent deze term dat je de aandacht van jouw dating partner probeert te trekken door voortdurend selfies te plaatsen op sociale media, zoals Instagram, TikTok en Snapchat. In de film geeft de hoofdpersoon Gatsby wilde extravagante feestjes in de hoop de aandacht te trekken van Daisy, zijn geliefde. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om jezelf te blijven. Probeer geen persoonlijkheid te creëren die je niet bent.

7. Orbiting
In de sterrenkunde betekent orbit de baan rond de aarde. In de datingwereld vindt orbiting plaats wanneer iemand waarmee je aan het daten bent vertelt niet langer in je geïnteresseerd te zijn, maar je nog steeds in zijn ‘baan’ houdt door betrokken met je te blijven via sociale media. Zo bekijkt die persoon nog steeds je Instagram stories en vindt al je posts leuk, maar is er geen rechtstreekse communicatie of interactie meer tussen jullie.

8. Haunting
Je kent de term ghosting hoogstwaarschijnlijk wel, waarbij iemand het contact onderbreekt zonder duidelijke redenen. Terwijl je bij ghosting niets meer van deze persoon hoort of ziet, blijf je bij haunting nog steeds actief op elkaars social media. Rechtstreeks contact is er niet meer, maar je interageert wel nog met elkaars social content.

9. Groundhogging
Ben jij ook iemand die steeds denkt: “'ik val altijd op de verkeerde types”? Dan past het begrip groundhogging perfect bij jou! Je hebt de slechte gewoonte om voortdurend betrokken te geraken met dezelfde types waarbij het in het verleden echter nooit goed afliep. Toch verwacht je dat het resultaat anders zal zijn de volgende keer. Wil je groundhogging graag voorkomen? Probeer het dan eens anders aan te pakken door meer open minded te zijn en mensen te daten waar je op het eerste gezicht niet meteen voor zou gaan. Wie weet wordt het een groot succes?

10. Monkeying
Eén van de gemakkelijkste woorden in het Fruitz-ABC die je heel letterlijk mag nemen is monkeying. Bij het horen van deze term, komt er dan een beeld bij je op van een aap die in de jungle van boom naar boom slingert, zonder pauzes te nemen tussen de verschillende takken? In de datingwereld betekent monkeying het slingeren van relatie naar relatie, net als apen, zonder enige pauze. Natuurlijk is het belangrijk om af en toe wat rust te nemen tijdens het daten, dus geef jezelf gerust wat tijd na het einde van een relatie om je mentaal voor te bereiden op iets nieuws. ​

11. Pocketing
Alles loopt als een trein: jullie gaan op verschillende dates, krijgen gevoelens voor elkaar, brengen veel tijd samen door… Maar als het aankomt op het ontmoeten van familie en vrienden komt je date altijd met een excuus. Je date wil wel bij jou zijn, maar vindt dat de relatie zich nog niet voldoende ontwikkeld heeft om al officieel te maken bij familie en vrienden.

12. Benching
Afgeleid van het Engelse woord "bench" betekent het letterlijk iemand op de bank zetten, zoals bij een sportwedstrijd, of iemand valse hoop geven. Je gaat uit met iemand die je leuk vindt en als potentieel relatiemateriaal ziet, maar je bent niet helemaal weg van die persoon. Je twijfelt of je moet blijven daten of dat het beter is om er een punt achter te zetten. Op dit moment vindt benchingplaats: in plaats van die persoon te dumpen, plaats je je date in je mentale 'misschien' map waarbij deze op de ‘bench’ geplaatst wordt om te zien wat er nog meer is. ​

13. Slow dating
Bij slow dating doen jij en je datingpartner het rustig aan en leren jullie elkaar beter kennen voordat jullie meteen voor elkaar vallen. Misschien is dit het geheim van een succesvolle relatie? Voor wie op zoek is naar een onenightstand of friends-with-benefits is dit natuurlijk minder interessant, maar voor wie klaar is voor een serieuze relatie kan slow dating een goede tip zijn!

 

Voel je je na het lezen van deze 13 begrippen ook helemaal klaar voor het online dating avontuur? Dankzij de Dating Dictionary die Fruitz samengesteld heeft ben je helemaal up-to-date en hoef je alvast niet meer te twijfelen aan jouw dating vocabulaire.

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

____________________________________________________________________________________________

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.

Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
Maureen Richard - maureen@talkie.be

OVER FRUITZ
Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot ​ een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be