De alles-wat-je-moet-weten guide om jouw vriendinnen te verrassen op ‘Galentine's Day'

Girls, mark February 13th in your calendars! 

Als het gaat om het vieren van vrouwelijke vriendschappen en het omarmen van girl power, is er geen betere dag dan ‘Galentine's Day’! Op 13 februari, de dag voor Valentijn, wordt de nadruk gelegd op het vieren van jouw gals in plaats van romantische relaties. Dé gelegenheid om je vriendinnen extra in het zonnetje te zetten. De datingapp Fruitzverzamelde vijf leuke tips om de vrouwen van wie je het meest houdt te verrassen en deze vreugdevolle dag samen met hen te vieren!

 

De (onofficiële) feestdag is bedacht door het fictieve, onbevreesde personage Leslie Knope uit de serie ‘Parks and Recreation’. In de aflevering van 2010, toepasselijk getiteld 'Galentine's Day', nodigt Leslie haar beste vriendinnen uit voor een brunch vol wafels en liefde. "Elke 13 februari laten mijn vriendinnen en ik onze mannen thuis, en dan komen we samen, gewoon om te ontspannen en te genieten op z'n Galentine's”, klinkt het bij Leslie Knope.

Hoewel de manier waarop 'Galentine's Day' gevierd wordt voor iedereen anders kan zijn (er zijn namelijk geen specifieke regels, letterlijk alles is mogelijk), is het essentiële doel van G-Day de viering van de onverbrekelijke band met je vriendinnen. Want of jullie nu single zijn of niet, op deze dag wordt extra liefde en aandacht aan elkaar geschonken dan op eender welke (feest)dag ook. Daarom verzamelde de datingapp Fruitz vijf leuke ideeën om op deze speciale dag jouw beste vriendinnen in de watten te leggen en hen te bedanken voor de mooie vriendschap die jullie hebben.

De datingapp Fruitz heeft een duidelijk doel voor ogen: een veilige ruimte creëren voor vrouwen waar ze zich helemaal op hun gemak kunnen voelen. Aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan je op Fruitz duidelijk maken waar je precies naar op zoek bent, of het nu een serieuze relatie of een onenightstand is. Op deze manier wil de datingapp sociale en seksuele taboes ontkrachten, want waarom zouden vrouwen niet gewoon eerlijk mogen zijn over wat ze precies zoeken in een relatie?

1.

Trek je kookschort aan voor een surprise brunch

Wie brunch zegt, zegt (alcoholvrije) mimosas! Verzamel je girlfriends voor de beste 'Galentine's' brunch van het jaar en trakteer hen op fluffy blueberry pancakeseggs benedict met avocado, kleurrijke smoothies en zelfgemaakte scones. Duik in jullie sprankelende outfits en leg samen de meest onvergetelijke momenten vast. Cheers op een heerlijke brunch en op de beste vriendschappen!

 

2. 

Stel een quiz over jullie vriendschap samen

Organiseer de ultieme vriendschap quiz over en voor jouw besties. Verwacht een zowel grappige als emotionele reis door jullie gezamenlijk verleden, en maak je klaar voor een avond vol verrassingen en uitdagende vragen zoals "wie heeft de meeste one-night stands op haar naam staan?" en "wat kunnen we ons nog herinneren van onze allereerste vakantie samen?". Let the games begin!

 

3. 

Organiseer een ‘sip & paint’ workshop

Lekker drankje in de ene hand, penseel in de andere. Laat tijdens een ‘sip & paint’ avond jullie creativiteit volledig los op een canvas met behulp van verf, kwasten, glitters, stickers… Extra tip: werk rond een specifiek thema, zoals bijvoorbeeld een leuke herinnering uit het verleden die jullie samen beleefden. De nodige beats op de achtergrond maken jullie 'Galentine's Day' helemaal compleet.

 

4. 

Stel een fotoalbum samen

Stap samen met je vriendinnen in de wereld van creativiteit en ga aan de slag met een origineel DIY-fotoalbum! Knip, plak en versier jullie favoriete foto’s, voeg inspirerende quotes of anekdotes toe die de sfeer van de foto's aanvullen en houd de laatste pagina’s vrij voor toekomstige avonturen die jullie samen nog willen beleven.

 

5.

DIY Personalized gifts

Til jullie ‘Galentine's Day’ naar een hoger niveau en voorzie voor elke member van je squad een gepersonaliseerd cadeautje. Zo laat je niet enkel blijken hoeveel de vriendschap voor jou betekent, maar toon je ook nog eens hoe goed je jouw vriendinnen kent. Denk eens goed na over welke kleine, leuke attentie jouw vriendinnen helemaal doen stralen. Verwen hen bijvoorbeeld met gepersonaliseerde scrunchies, een fleurig boeket droogbloemen met hun favoriete bloemen of een handgemaakte kandelaar. 

 

PS: zijn er nog singles in jullie vriendengroep? Maak dan van jullie 'Galentine' moment ook gebruik om even te swipen op elkaars Fruitz app, want als beste vriendinnen kennen jullie elkaar tenslotte het allerbeste en weten jullie beter dan wie dan ook van elkaar wat jullie écht nodig hebben in een relatie. Happy 'Galentine’s Day' gals!

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

fruitz@talkie.be