De dating app Fruitz steekt studenten een hart onder de riem én verovert het Brusselse straatbeeld!

De academische druk kan voor studenten overweldigend zijn en soms weinig tijd overlaten voor sociale contacten en daten. Echter is het belangrijk om af en toe een welverdiende studiepauze te nemen en even te ontsnappen aan de stapels studiemateriaal en het constante getik van toetsenborden. En waarom die study break niet gewoon meteen omtoveren tot een leuke date om samen de stress van de examens te verlichten en nieuwe energie op te doen? Twee vliegen in één klap! Fruitz somt vijf originele date-ideeën op voor studenten die ten volle van hun studiepauze willen genieten én hun dating avontuur niet on hold willen zetten tijdens de examenperiode. 

Na inspanning volgt ontspanning: 5 tips om jouw studiepauze om te toveren tot een leuke date

1. Picknick in het park
Waarom niet genieten van een ontspannen lunch in het park? Verzamel wat lekkere snacks, pak een deken mee en ga samen met je date naar een nabijgelegen park. Geniet van het zonnetje, de groene omgeving en elkaars gezelschap. Het is een perfecte gelegenheid om even weg te zijn van de studieboeken en samen te ontspannen in de buitenlucht.

2. Een fietstochtje door de stad
Trek er samen op uit en verken jullie eigen stad per fiets. Kies een mooie route langs interessante bezienswaardigheden, parken en een leuk café waar je een snelle drinkstop kan maken. Fietsen is niet alleen een leuke activiteit, maar het biedt ook een gezonde dosis lichaamsbeweging en frisse lucht, de geschikte combinatie om daarna terug met je neus tussen de boeken te kruipen. Neem onderweg de tijd om te stoppen en te genieten van de omgeving. Wie weet ontdekken jullie verborgen juweeltjes waar jullie nog nooit eerder van gehoord hadden of komen jullie meer te weten over elkaars interesses en vrijetijdsbestedingen in jullie stad.

3. Creatieve workshop
Neem deel aan een korte creatieve workshop, zoals schilderen, kaarsen draaien of het maken van flower hoops. Er zijn veel workshops beschikbaar die slechts één uur duren en dus perfect kunnen dienen als een studiepauze. Het is een leuke manier om jullie creatieve kant te ontdekken en misschien ontdekken jullie wel een nieuwe gezamenlijke hobby. Daarnaast kan je je hersenen ook even helemaal uitschakelen van alle leerstof die je moet verwerken en kan je volledig tot rust komen tijdens een welverdiende creatieve pauze.

4. Gezamenlijke workout
In de drukke studieperiode is het belangrijk om niet alleen je geest, maar ook je lichaam te verzorgen. Doe samen met jouw date partner een snelle workout in de sportschool, thuis of buiten. Dit helpt niet alleen om even te ontspannen, maar ook om energie en betere concentratie op te doen voor het vervolg van de studie. Daarbovenop motiveer je elkaar om grenzen te verleggen en je beste beentje voor te zetten. 

5. Kookuitdaging
Naast de nodige portie sport en buitenlucht, is het tijdens het blokken ook van uiterst belang om te genieten van een voedzame maaltijd. Ontdek elkaars culinaire talenten met een spannende kookuitdaging en geniet daarna samen van het smakelijke resultaat. Daag elkaar bijvoorbeeld uit om een nieuw gerecht te bereiden met ingrediënten die jullie nog nooit hebben gebruikt en stimuleer elkaars creativiteit in de keuken. Het competitieve element voegt een extra dimensie toe aan de ervaring en zorgt voor de nodige opwinding.

De bibliotheek: dé date-locatie tijdens het blokken

Tijdens de examenperiode is het vaak een uitdaging om tijd te vinden voor leuke activiteiten en om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar wist je dat de bibliotheek dé locatie is voor studerende singles om elkaar te ontmoeten? Daarom wil Fruitz alle studenten een hart onder de riem te steken en hen de mogelijkheid bieden om ook tijdens het studeren het dating leven zo eenvoudig mogelijk te maken. Om deze boodschap kracht bij te zetten, deelt Fruitz fluostiften uit aan Brusselse studenten, weliswaar met een dubbele betekenis. De fluostiften hebben niet alleen de functie om belangrijke informatie in studieboeken aan te duiden, maar ze dienen ook als een subtiel signaal in de bibliotheek. Door simpelweg de fluostift onder hun stoel te leggen, maken studenten op een discrete manier duidelijk aan andere singles in de bib dat ze openstaan voor daten. Met deze ludieke actie wil Fruitz het studeren aangenamer maken en studenten aanmoedigen om ook tijdens de blokperiode ruimte te creëren voor sociale connecties.

Fruitz in het Brusselse straatbeeld

Fruitz, een van de bekendste en meest gebruikte dating apps onder Gen-Z'ers in Frankrijk, zet haar groeiende populariteit voort in België sinds de introductie in 2017. Om haar boodschap kracht bij te zetten, lanceert Fruitz deze maand een opvallende out-of-home campagne in Brussel. Met deze campagne wil Fruitz haar ultieme hoofddoel overbrengen naar de Brusselse Gen Z-bevolking: het dating leven zo eenvoudig mogelijk maken door jonge mensen, vooral vrouwen, aan te moedigen om op een moedige en eerlijke manier te daten. 

Aan de hand van vier speelse fruitmetaforen, kunnen gebruikers duidelijk maken wat hun intenties zijn, of het nu gaat om casual dating, een serieuze relatie, of iets daartussenin. De datingapp gelooft namelijk dat anno 2023 niemand zich hoeft te schamen voor hun ware intenties en gaat daarom de strijd aan tegen taboes en vooroordelen. En deze strijd begint hier, in de straten van de Europese hoofdstad, waar gebruikers worden aangemoedigd om hun fruit te kiezen en hun reis te beginnen in een wereld waar alle relaties mooi, veilig en eerlijk zijn, zelfs als het maar voor één nacht is.

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be