Do you speak emoji? Fruitz zet de belangrijkste dating emoji’s op een rijtje.

Jongeren en emoji’s, dat zijn twee handen op één buik. Ze zijn dé expert in het gebruiken van emoji’s en het is geen geheim dat ze deze graag implementeren in hun online communicatie. Hoewel emoticons echter vaak een voor de hand liggende betekenis hebben, kent Gen Z er graag hun eigen verborgen boodschap aan toe, zowel in de dagdagelijkse conversaties tussen vrienden als tijdens de eerste gesprekken met een potentiële date. Fruit duikt graag in de emoji-wereld van Gen Z en zet voor jou 12 emoji’s op een rijtje die vaak gebruikt worden tijdens het daten en je dating game naar een hoger niveau kunnen tillen.

Van sms’jes en socials posts tot dating bios, het is geen geheim dat Generatie Z graag emoji’s gebruikt in hun online communicatie. Of het nu gaat om aan een boodschap een extra dimensie emotie te voorzien of gewoonweg om hilariteit op te wekken, het voeren van conversaties met behulp van emoji’s is een heel natuurlijk gegeven bij hen. Één van de belangrijkste voordelen van emoji’s? Ze overstijgen zowel culturele verschillen als taalbarrières. Maar het zal je misschien niet verbazen dat deze generatie, net zoals bij het gebruik van jongerentaal, graag hun eigen betekenis geven aan sommige emoji’s. Daarom licht Fruitz de betekenis van de populairste emoji’s die jongeren gebruiken tijdens het daten graag even toe. De eerste gesprekken op een dating app kunnen namelijk vaak ongemakkelijk zijn, maar emoji’s kunnen een conversatie luchtig houden en awkward gesprekken uit de weg ruimen. Daarnaast is het ook moeilijker om je emoties uit te drukken via tekstberichten, dus een emoji kan hierbij de perfecte ondersteuning bieden. Kortom, volledig small talk proof! Klaar om jouw emoji-spel tijdens het daten helemaal te rocken dankzij het Fruitz Emoji Woordenboek?

Fruitz Emoji Dictionary

1. Zandloper ⏳
Gen Z heeft iets met de zandloper-emoji, en nee, het is niet om de tijd aan te geven. Waar andere generaties deze emoticon voornamelijk gebruiken om aan te geven dat iets dringt, gebruiken deze jongeren om aan te tonen dat ze iemand aantrekkelijk vinden. De betekenis is afkomstig van het klassieke zandloperfiguur, maar Gen Z gebruikt deze emoji om eender welk lichaamstype te omschrijven. Deze generatie hecht namelijk een enorme waarde aan inclusiviteit en body positivity. Zo bleek uit een recent onderzoek van Fruitz (2022) dat maar liefst 67% van de Belgische jongeren iemand wil daten die openstaat voor alle lichaamstypes en niet op zoek is naar stereotiepe uiterlijke schoonheden.

2. Doodshoofd 💀
De lachende emoji met tranen (😂) is passé en maakt nu plaats voor het doodshoofd. Het heeft niets met de dood of met iets lugubers te maken. Net het tegenovergestelde! Gen Z gebruikt deze emoji als antwoord op iets dat ze heel grappig vinden. Ze vonden het zo hilarisch dat ze zich letterlijk dood gelachen hebben. Verschijnen er vaak doodshoofd-emoji’s in jouw conversaties? Dan zijn jullie goed op weg en kunnen jullie alvast goed om elkaar lachen!

3. Aubergine 🍆
De aubergine is in een dating context één van de meest seksuele emoji's en je kan vast en zeker wel al raden waar het voor staat. We kennen de aubergine allemaal als groente, maar wanneer je deze ziet verschijnen in een conversatie op een dating app refereert deze zeer waarschijnlijk naar het mannelijke geslachtsdeel. Deze emoji wordt veel gebruikt om seksuele interesse of aantrekkingskracht uit te drukken.

4. Knipoog met uitgestoken tong 😜
De tongknipoog brengt een gevoel van speelsheid en seksuele spanning over. Deze emoji wordt vaak gebruikt om aan te tonen dat je iets niet al te serieus neemt en open staat voor speelse en flirterige grappen. De perfecte manier om wat extra plezier en speelsheid toe te voegen aan je gesprekken!

5. Waterdruppels 💦
Deze emoji staat niet enkel voor zweet, maar in een seksuele context worden deze waterdruppels gebruikt om seksuele vloeistoffen af te beelden en wijst het dus op het hebben van seks. Het is een heel directe manier om met iemand te flirten en duidelijk te maken dat je het bijzonder warm krijgt van die persoon en graag meer wilt op seksueel vlak.

6. Blozend gezicht 😊
Voel je je soms wat te verlegen om aan iemand expliciet toe te geven dat je geïnteresseerd bent, maar wil je het toch duidelijk maken aan die persoon? Dan is de blozende smiley jouw redding! Deze emoji is een subtiele manier om jouw interesse of aantrekkingskracht uit te drukken en voegt een zekere laag van ondeugendheid en flirterigheid toe aan je boodschap. 

7. Vuur 🔥
Staat er iets in brand? De vuur-emoji wordt door Gen Z in talrijke situaties gebruikt om hun goedkeuring over iets uit te drukken. Een mooie foto, de nieuwste outfit van een vriend(in), zomerse temperaturen, iemand die je aantrekkelijk vindt… Deze emoji kan in allerlei situaties gebruikt worden en is een metafoor om iets te omschrijven dat hot is en in vuur en vlam staat. De perfecte emoji om tijdens het flirten duidelijk te maken dat je iets mooi of aantrekkelijk vindt!

8. Zwangere vrouw/man 🤰🫃
De zwangere vrouw/man-emoji is een alternatief voor de zandloper-emoji. Wanneer je deze emoji toegestuurd krijgt tijdens het daten, vindt de persoon aan de andere kant van de smartphone je fysiek heel mooi en aantrekkelijk. Zo aantrekkelijk dat het die persoon instant zwanger heeft gemaakt, metaforisch gesproken natuurlijk. De perfecte emoji voor wie er geen doekjes om wil winden!

9. Hard huilend gezicht 😭
Wanneer iemand een huilende emoji gebruikt, gaat het hoogstwaarschijnlijk niet om echte tranen. Gen Z gebruikt deze emoji net om positieve emoties aan te duiden, bijvoorbeeld wanneer ze iets extreem grappig vinden of wanneer iets leuk of lief is. Deze emoji ligt in dezelfde lijn als het doodshoofd.

10. Wijzende vingers 👉👈
Wanneer deze twee vingers die naar elkaar wijzen verschijnen in een conversatie, wil de andere persoon duidelijk maken dat die zich wat verlegen voelt. Krijg je bijvoorbeeld een compliment toegestuurd, maar weet je niet goed hoe hierop te antwoorden? Dan kan je deze emoji inschakelen! Vaak wordt deze emoji ook gecombineerd met een smekend gezicht (🥺) om er nog een extra laag verlegenheid aan toe te voegen. 

11. Viool 🎻
Heb je het gevoel dat iemand enkel aardige dingen tegen je zegt om je te verleiden en jullie relatie naar een volgend (fysiek) niveau te brengen, maar heb je hier helemaal geen zin in? Met de viool-emoji toon je aan dat je door hebt waarom die persoon zo lief is tegen je en maak je ook meteen duidelijk dat je liever niet ingaat op diens bedoelingen.

12. Clown gezicht 🤡
Voor Gen Z is het clown gezicht een universeel symbool wanneer iemand voor de gek werd gehouden. Je hebt het vast wel al eens gehoord of meegemaakt: je bent volop aan het daten met iemand en je denkt dat het de goede richting uitgaat naar een serieuze relatie. Uiteindelijk blijkt dat die andere persoon helemaal niets serieus wilde. Fruitz bestrijdt dit soort misverstanden door gebruik te maken van de vier fruit emoji's. Bij het eerste gesprek met je nieuwe match weet je al meteen waar die persoon naar op zoek is!

Fruitz, de dating app vol emoji’s

Bij Fruitz draait het allemaal rond emoji’s! De app heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken en een veilige omgeving creëren voor iedereen. En deze missie wordt nagestreefd met behulp van emoji’s! Door het gebruik van fruit icoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) brengt de datingapp mensen samen die op zoek zijn naar hetzelfde, of dat nu een friend with benefits is of een romantisch avondje uit. Op deze manier wil de app seksuele en sociale clichés ontkrachten en tijd winnen tijdens nieuwe ontmoetingen. Want je kent het wel: je hebt een nieuwe match, maar uiteindelijk blijkt dat jullie niet dezelfde intenties hebben. Ontdek hieronder de betekenis van de verschillende Fruitz-icoontjes en welke dating emoji’s uit het Fruitz Emoji Woordenboek het meest bij hen passen. 

Wist je dat Fruitz, naast een Emoji Dictionary, ook een Dating Dictionary opstelde om haar gebruikers up-to-date te houden met alle huidige trends in de dating wereld? In een online swipe-omgeving ontstaan snel nieuwe afkortingen en woorden en dat kan voor sommigen heel technisch of zelfs ontmoedigend klinken. Ontdek de Dating Dictionary hier en dompel je onder in het dating jargon!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be