Fruitz geeft 5 tips om jouw mental health te boosten tijdens het daten

Minder zonlicht, koudere dagen en dikkere truien… Het aanbreken van een nieuw seizoen is duidelijk voelbaar. Een seizoen waarin vaker geworsteld wordt met mentale gezondheid en waarin vermoeidheid, angst en een laag zelfbeeld sneller naar boven komen. Bij singles hebben deze winterblues struggles ook een opmerkelijke impact op hun zelfvertrouwen in het datingsleven. De datingapp Fruitz deelt enkele tips om de mentale gezondheid op peil te houden tijdens het daten in deze periode.

Fruitz is een datingapp waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes duidelijk kan maken waar je precies naar op zoek bent: perzik, druif, watermeloen en kers. De dating app heeft een duidelijk doel voor ogen: daten leuker en minder complex maken en een veilige omgeving creëren voor iedereen. Daarmee wil Fruitz zich ook bewust zijn van de mentale gezondheid van haar gebruikers. Zeker in deze periode van het jaar, waar een nieuw seizoen aanbreekt waarin mentale gezondheidsproblemen en een deuk in het zelfvertrouwen vaker naar de voorgrond treden. De datingapp is vooral populair onder Gen-Z'ers, maar volgens meerdere wetenschappelijke studiesworstelt Gen Z ook vaker met hun mentale gezondheid. Daarom vindt Fruitz het extra belangrijk om hier even bij stil te staan.

Voor degenen die in deze periode niet zo goed in hun vel zitten en een moeilijke tijd doormaken in hun datingleven, somt Fruitz enkele tips op die voor een mental boost kunnen zorgen en het plezier tijdens het daten terug naar boven kunnen halen.

1. Self-love is belangrijk
Daten vergt een zekere mentale inspanning,: je maakt nieuwe contacten en stelt jezelf bloot aan iemand die je helemaal niet kent. Het is dus ​ belangrijk om jezelf af en toe eens in de watten te leggen met een beetje zelfliefde. Van jezelf houden helpt je gezonde relaties op te bouwen en stress, angst en een laag zelfbeeld te verminderen. Een tip van Fruitz: self-love affirmations. Met behulp van krachtige, positieve woorden (bijvoorbeeld: ik geloof in mezelf), wordt je manier van denken positief beïnvloedt. Fruitz helpt je graag op weg en geeft je alvast enkele voorbeelden.

2. Wees niet bang om je kwetsbaar op te stellen
Één van de grootste redenen waarom mensen vaak niet over geestelijke gezondheid willen praten tijdens een date is de angst om beoordeeld te worden of een negatief etiket opgeplakt te krijgen. Maar onthoud: geestelijke gezondheid is net zo belangrijk als lichamelijke gezondheid! Dit onderwerp aankaarten tijdens een date creëert een bepaalde intimiteit, die jullie relatie naar een volgend niveau kan tillen. Fruitz moedigt haar gebruikers aan om volledig zichzelf te zijn en vrijuit over dergelijke onderwerpen te praten. ​

3. Het is oké om niet oké te zijn
Vraag jezelf van tevoren af in welke stemming je bent. Het is heel normaal om ook eens een mindere dag te hebben. Je mood kan een grote impact hebben op je beslissingen, dus sta hier altijd even bij stil voordat je op date gaat. Heb je een slechte dag? Voel je dan niet schuldig om een date af te zeggen. Het is helemaal geen schande om een date uit te stellen tot een moment waarop je je beter voelt en je uiteindelijk nog meer kan genieten van iemands gezelschap.

4. Wees voorbereid op afwijzing
Ging iets niet zoals je gehoopt had? Neem een moment om na te denken over je datingavontuur en bedenk of je je veerkrachtig genoeg voelt om met tegenslagen om te gaan. Bij daten is er immers geen garantie dat het altijd goed afloopt, dus probeer deze onzekerheid te omarmen. Als je je nog niet klaar voelt om er opnieuw voor te gaan, neem dan de tijd en forceer niets. Als je meer tijd neemt om na te denken over wat je nodig hebt in het datingleven, zal je beter vinden wat je zoekt.

5. Stel grenzen op vooraleer je start swipen
Stel een tijdslimiet. Urenlang gedachteloos swipen op de app zorgt ervoor dat je vast komt te zitten in een sleur waarin rationele beslissingen vervagen. Bepaal van tevoren wat je precies zoekt, of dat nu een onenightstand is of een leuke date. Op Fruitz kan je aan de hand van de vier fruiticoontjes duidelijk maken naar welk type relatie je precies op zoek bent en verlies je dus veel minder tijd.

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

 

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.
Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be

Maureen Richard - maureen@talkie.be

 

OVER FRUITZ
Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot ​ een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be