Fruitz introduceert ‘swouple’: de nieuwste dating term die je moet kennen!

Nieuws vanuit de dating wereld! Dankzij de toenemende populariteit van online dating apps, krijgen we steeds vaker te horen dat koppels elkaar leerden kennen door middel van zo’n app. Maar hoe benoemen we zo’n stelletjes? Fruitz to the rescue! De dating app introduceert de nieuwste dating term die je gewoonweg moet kennen: swouple!

In 2023 zijn dating apps populairder dan ooit, niet alleen bij jongeren maar in de gehele maatschappij. Uit een Belgisch onderzoek van 2019 bleek dat maar liefst één op vijf Belgen online date. Sinds de COVID-pandemie en door de jaren heen steeg dit aantal hoogstwaarschijnlijk alleen maar. Ze maken kortweg deel uit van ons dagdagelijkse leven. Zo grijpen we al snel naar een dating app op onze smartphone wanneer we ergens moeten wachten of swipen we gezellig samen met vrienden op zoek naar een nieuwe match. Bovendien doven de typische clichés rond het gebruik van deze apps stilaan uit en hebben mensen minder schaamte om toe te geven dat ze één of meerdere dating profielen hebben.

Echter veroorzaakt de vraag “hoe hebben jullie elkaar leren kennen?” toch nog vaak onwennige stiltes. Veel koppels voelen een bepaalde onzekerheid en verlegenheid als het gaat om de start van hun liefdesverhaal. Ze voelen een zekere schaamte, ontwijken de vraag of verzinnen zelfs een compleet ander verhaal. Maar waarom zouden we anno 2023, in een wereld waar we omringd worden door ontelbare dating apps, het niet van de daken durven schreeuwen dat we onze partner online ontmoet hebben?

De datingapp Fruitz, waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan duidelijk maken waar je naar op zoek bent, gelooft dat het tijd is voor verandering en wil deze online koppels een leuke mogelijkheid bieden om hun verhaal te doen. De app, razend populair bij Gen Z’ers, heeft namelijk een duidelijk doel voor ogen: de typische clichés en taboes in onze maatschappij doorbreken. En dat vertaalt zich natuurlijk in een omgeving creëren waar gebruikers zich 100% veilig en comfortabel voelen, niet alleen over waar ze naar op zoek zijn op vlak van liefde, maar ook over hoe ze hun partner hebben leren kennen.

Daarom maakt Fruitz graag een toevoeging aan het dating lexicon en brengt het begrip ‘swouple’ tot leven. De term is een samentrekking van de Engelse woorden ‘swiping’ en ‘couple’ en wordt gebruikt om koppels te omschrijven die elkaar leerden kennen via een dating app. Steeds vaker leren stellen elkaar kennen tijdens het online daten. Zo blijkt uit Amerikaans onderzoek zelfs dat maar liefst één op vijf koppels jonger dan dertig jaar samen zijn dankzij een app. Bij de LGBTQIA+ gemeenschap ligt dit aantal zelfs nog een pak hoger. Tijd dus om er een label op te plakken, namelijk 'swouple'! Vanaf nu hoef je dus niet meer te zeggen ‘we hebben elkaar ontmoet op een dating app’, maar kan je gewoon kortweg zeggen ‘wij zijn een swouple én daar zijn we trots op’!


SWOUPLE
(meervoud: swouples)
/swʌpəl/ - Een koppel dat elkaar leerde kennen op een dating app.


Wist je dat Fruitz ook een 
Dating Dictionary opstelde om haar gebruikers up-to-date te houden met alle huidige trends in de dating wereld? In een online swipe-omgeving ontstaan snel nieuwe afkortingen en woorden en dat kan voor sommigen heel technisch of zelfs ontmoedigend klinken. Ontdek de Dating Dictionary hier en dompel je onder in het dating jargon!


Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be