Fruitz lanceert gratis ondersteuningsprogramma voor slachtoffers

Een op maat gemaakt aanbod in samenwerking met Chayn

Fruitz, de Franse app die open en eerlijke communicatie over dating intenties aanmoedigt, heeft een gratis online programma gelanceerd voor iedereen die wil daten terwijl ze herstellen van trauma’s uit het verleden, zoals aanranding of relatiemisbruik, of voor degenen die meer willen leren over het stellen van grenzen en het creëren van gezonde relaties. 

Fruitz’ moederbedrijf Bumble Inc. kondigde als eerste binnen de branche een samenwerking aan met Chayn, om een op maat gemaakte versie van hun online ondersteuningsprogramma Bloom aan te kunnen bieden aan hun leden wereldwijd. In 2022 werd de service voor het eerst gelanceerd voor Bumble- en Badoo-gebruikers. Als onderdeel van deze lopende samenwerking, is het programma nu ook beschikbaar gemaakt voor de Fruitz-gemeenschap met een nieuwe co-branded website.

Het programma is wereldwijd verkrijgbaar in het Engels, Spaans, Frans, Portugees en Hindi, en later dit jaar ook in het Duits.

Het Bloom-programma bevat zelfgeleide cursussen over onderwerpen als: ‘Daten, grenzen stellen en relaties’, ‘Helen van seksuele trauma’s’ en ‘Samenleving, patriarchaat en seksueel trauma’. Naast deze bibliotheek van cursussen die zijn ontwikkeld op basis van inzichten en feedback van slachtoffers, hebben gebruikers ook toegang tot trauma-geïnformeerde ondersteuning via de één-op-één chat van het Chayn-team, waar ze vragen kunnen stellen en learnings uit de cursussen kunnen verwerken. Verder kan men zich ook aanmelden om tweemaal per week via WhatsApp positieve affirmaties te ontvangen, genaamd 'Notes from Bloom', ​ en zo het helingsproces op weg te helpen.

Wie speciale gevallen meldt bij het Fruitz Service team, kan ook toegang krijgen tot zes therapiesessies via het Bloom-programma.

Om de privacy te waarborgen blijft elke deelnemer anoniem en heeft Fruitz geen toegang tot de informatie die een persoon deelt.

Bloom wordt gerund door Chayn, een non-profitorganisatie onder leiding van slachtoffers die gendergerelateerd geweld aanpakt door intersectionele hulpmiddelen online te creëren. Chayn is voorstander van een ‘design with, not for’-aanpak — hun diensten zijn gemaakt voor slachtoffers, door slachtoffers. Sinds 2020 heeft Chayn, naast hun wereldwijde vrijwilligersnetwerk, een team van gekwalificeerde en trauma-geïnformeerde werknemers opgebouwd en heeft de organisatie al meer dan 1000 mensen uit 50 landen ondersteund.

“We weten uit tien jaar werk dat waar trauma is, ook ruimte is voor heling. Uit de feedback van onze cursisten is gebleken dat Bloom overlevenden ondersteunt om zich minder alleen te voelen en vooruitgang te boeken op hun genezingsreis op de manier die voor hen het beste werkt”, aldus Hera Hussain, oprichter van Chayn. “We zijn verheugd om samen met Bumble Inc. te pionieren met dit soort services. Door deze samenwerking kunnen we meer slachtoffers over de hele wereld bereiken en hen ondersteunen bij hun helingsproces.” 

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be