Fruitz viert Wereld Hondendag!

5 redenen om je geliefde viervoeter mee te nemen tijdens een date

Time for some fluffiness, want op zaterdag 26 augustus vieren we International Dog Day! Het is geen geheim dat we in onze maatschappij een onvoorwaardelijke liefde voelen voor honden en dat we, speciaal op deze dag, onze geliefde furry friends net nog dat tikkeltje extra in de spotlight willen zetten (als dat zelfs nog mogelijk is). Maar wist je ook dat deze begeerde huisdieren een invloed kunnen hebben op onze menselijke relaties, en dus ook op vlak van daten? Naar aanleiding van deze speciale dag geeft de datingapp Fruitz je vijf redenen hoe je dierbare huisdier je kan helpen tijdens je datingavontuur. 

Sinds 2004 staat 26 augustus met een grote cirkel in onze agenda’s aangeduid als Wereld Hondendag, een dag waarop we onze honden extra in de watten leggen. Deze dag biedt ons ook de perfecte gelegenheid om te herinneren hoe honden ons helpen lief te hebben en plezier te maken, want honden zijn niet alleen loyale metgezellen, maar ze kunnen ook een positieve invloed hebben op onze menselijke relaties en onze datingervaring. Honden hebben namelijk het vermogen om onze relaties te versterken. Hoe? Ze helpen ons om geduldiger, zorgzamer en liefdevoller met elkaar om te gaan. De liefde naar hun baasje toe weerspiegelt zich vervolgens in het gedrag van het baasje tegenover partners. 

Met een knipoog naar de onvoorwaardelijke liefde die honden in ons leven brengen, somt de datingapp Fruitz, waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan duidelijk maken waar je naar op zoek bent, 5 redenen op waarom je hond meenemen op date een voordeel kan opleveren. Want wist jij bijvoorbeeld dat uit een onderzoek blijkt dat maar liefst twee derden een voorkeur heeft om met iemand te matchen die een hond heeft? Niet zozeer om veel tijd te kunnen doorbrengen met deze schattige dieren, maar hoofdzakelijk voor de eigenschappen die inherent zijn aan het houden van een hond. Zo zouden baasjes van een hond - volgens de ondervraagden - socialer, empathischer en verantwoordelijker zijn en zouden ze zich eerder willen settelen. Klaar om een nieuwe dimensie aan je datingleven toe te voegen en speciaal op deze fluffy dag jouw hond mee te nemen op date? 


🐶 Belangrijke tip voorafgaand aan je date: vraag altijd eerst toestemming aan je date partner om je hond mee te nemen. Wie weet voelt je date zich helemaal niet comfortabel in de buurt van honden door bijvoorbeeld een nare ervaring in het verleden. En het belangrijkste op een date is natuurlijk dat jullie je allebei op je gemak voelen.

1. Ijsbreker en gespreksstarter

Een eerste pluspunt van je hond meenemen op een date is dat je hond als een soort ijsbreker kan fungeren. Honden creëren een ontspannen sfeer en brengen mensen samen. Denk maar aan mensen op straat die elkaar sneller aanspreken bij de aanwezigheid van een hond. Hun aanwezigheid stimuleert vlottere, positievere gesprekken en gezamenlijk spelen versterkt de band. Dit helpt vooral tijdens het ongemakkelijke begin van een eerste date.

2. Wederzijdse interesses

Als hondenliefhebber begrijp je dat het houden van een hond een significante rol speelt in je leven. Door jullie honden mee te nemen op date, laten jullie meteen ook een belangrijk aspect van jullie levensstijl zien. Er komt standaard een aantal zaken kijken bij het opvoeden van een hond, wat toont dat jullie aan dezelfde dingen tijd en waarde hechten. Dit vormt alvast een geweldige basis, mocht je besluiten om de relatie naar een hoger niveau te tillen.

3. Originele en unieke dates

Een saaie date is de grootste angst van iedereen, nietwaar? Het meenemen van je hond op een date opent deuren naar diverse originele en unieke activiteiten die je op een andere date misschien niet snel zou doen. Samen hiken in mooie landschappen, een snack hunt organiseren, een koffie drinken in een hondencafé of zelfs samen aan dog yoga doen… Kortom, het biedt nieuwe en opwindende manieren om elkaar beter te leren kennen in een originele en leuke context.

4. Gevoel van veiligheid

Honden, vooral bepaalde rassen, kunnen een gevoel van veiligheid creëren tijdens een eerste date. ​ Ze helpen je bij het verminderen van nervositeit of angst, twee soorten gevoelens die vaak gepaard gaan met een date. Rassen zoals Golden Retrievers en Labradors staan bekend om hun vriendelijke en zorgzame houding, wat de sfeer comfortabeler maakt voor jou en je date. Bovendien kan het hebben van een hond in de buurt, wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, een gevoel van fysieke veiligheid en bescherming bieden.

5. Interessant voorproefje

Een vaak over het hoofd gezien voordeel van het meenemen van je hond op een date is dat je kunt waarnemen hoe je date met je hond omgaat. En voor dog owners en dog lovers is dit niet onbelangrijk, toch? Dit geeft je meteen veel inzichten in hun persoonlijkheid en hoe ze interactie hebben met anderen en zichzelf presenteren. Deze informatie kan zeer waardevol zijn om te begrijpen hoe goed jullie bij elkaar passen en om het potentieel voor een (al dan niet) volgende date te bepalen.

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

fruitz@talkie.be