How to masterdate: op date gaan met… jezelf!

In een wereld waar het vinden van de liefde vaak centraal staat, zien we soms ​
over het hoofd hoe belangrijk het is om prioriteit te geven aan zelfliefde. Daarom moedigt de dating app Fruitz mensen aan om meer aandacht te besteden aan zichzelf, of ze nu single zijn of een relatie hebben. Hoe? Aan de hand van masterdating, waarbij je op date gaat met… jezelf om zelfliefde en zelfontdekking te koesteren. Deze datingtrend moedigt het idee aan om alleen op date te gaan, iets dat helaas nog steeds gestigmatiseerd wordt in onze maatschappij. Fruitz wil dit stigma echter bestrijden door solo-dates te normaliseren en mensen te laten genieten van hun eigen gezelschap, zonder zich veroordeeld te voelen. Fruitz verzamelde alvast enkele leuke masterdate-ideeën zodat jij jezelf eens goed in de watten kan leggen!

Masterdating: de ultieme self-love dating trend!

Het valt niet te ontkennen: in de online wereld schiet nieuwe terminologie als paddenstoelen uit de grond. Daarom bundelt Fruitz jaarlijks de meest recente en belangrijkste termen samen in een Dating Dictionary. Één van de termen uit de Dating Dictionary 2.0 die je zeker moet onthouden? Masterdating! Deze trend houdt in dat je niet met andere mensen op date gaat, maar met jezelf. Door jezelf mee uit te nemen, leer je je eigen beter kennen en kom je meer te weten over wat je precies wil in het leven (en in een relatie). 

Wat maakt masterdating nu de ultieme self-love dating trend? Het biedt je niet alleen de kans om opnieuw een connectie te maken met je eigen, maar ook om nieuwe interesses te ontdekken en jouw self-love level een boost te geven. Uiteraard zorgt de ontwikkeling van deze laatste ook voor een positieve impact op de kwaliteit van jouw relaties met anderen! Dat Belgische jongeren self-love hoog in het vaandel dragen, bewees Fruitz al eerder. Zo bleek uit een onderzoek van de datingapp dat bijna 60% van hen al actief bezig is met zelfreflectie en persoonlijke groei. Opvallend gelooft 80% stellig dat het ontwikkelen van zelfliefde een gunstige invloed heeft op de kwaliteit van een relatie. Laten we dus dit nieuwe dating tijdperk, de Self-Love Renaissance, omarmen door onszelf op de eerste plaats te zetten en te genieten van me-time! 

Dat self-love belangrijker is dan ooit, werd ondertussen wel bewezen. Toch kan die eerste stap om jezelf op de eerste plaats te zetten, door onder meer masterdating, een uitdaging zijn. Gelukkig staat Fruitz voor je klaar met zes leuke solodate-ideeën, om de positieve gevolgen van masterdating zelf te ontdekken:

 

1.
Duik in een creatieve workshop

Laat je creativiteit sprankelen tijdens een inspirerende workshop! Of het nu schilderen, pottenbakken, breien of bloemschikken is, creatief bezig zijn geeft je humeur een boost, vermindert stress en bevordert je mentaal welzijn. Perfect om even helemaal tot rust te komen en te genieten van me-time. En het wordt nog beter! Je verlaat de workshop met een persoonlijk en zelfgemaakt kunstwerk ​ dat je herinnert aan het belang van self-care.


2. ​
Verwen jezelf met een wellness date

De ultieme verwennerij: een luxe wellness date! Laat de dagelijkse drukte achter je en geniet van kalmerende massages, verfrissende gezichtsbehandelingen en ontspannende lichaamsscrubs. Sluit je ogen en laat alle stress van je afglijden terwijl je volledig ontspant. Na deze ontspannende sessie voel je de versterkende effecten van zelfzorg door je hele lichaam stralen. Je verdient het! 


3. ​
Op date met de natuur

Bij zonnig weer is er niets beter dan een heerlijke picknick! Installeer je op een rustige, mooie plek in de natuur en ontspan terwijl je geniet van een mand gevuld met je favoriete lekkernijen. Neem de tijd om om je heen te kijken en laat je gedachten de vrije loop. Een perfect me-time momentje, toch?


4. ​
Ga solo uit eten

Trek je mooiste outfit aan en ga lekker uit eten in je favoriete restaurant. Vraag om ​
een tafeltje bij het raam voor de perfecte solo-ervaring. Zo kun je rustig mensen bekijken op straat of genieten van een goed boek terwijl je op je eten wacht. Tip: maak van je solo-diner een echte date-ervaring en verwen jezelf met een prachtig boeket bloemen dat je staat op te wachten bij thuiskomst.


5. ​
Cinema date

Neem jezelf mee uit op een date naar de cinema en kijk naar waar jij echt zin in hebt. Maak je geen zorgen dat je alleen gaat, de lichten gaan toch uit en dan hoef jij enkel nog te genieten van de popcorn.


6. ​
Me, Myself, and the City

Kies een stad waar je nog nooit bent geweest (of waar je niet vaak komt) en ga de hele dag op pad. Begin je dag met een heerlijke brunch in een leuk eettentje en verken vervolgens de stad. Breng een bezoek aan een museum, shop authentieke items voor in je interieur en neem af en toe een welverdiende pauze op een bankje, in een park of in een trendy café. Sluit je dag af met een heerlijk diner in een restaurant en keer helemaal opgeladen huiswaarts!

 

Met deze inspirerende solo-dates wil Fruitz je aanmoedigen om te ontspannen, te genieten en je eigen lief te hebben. Het draait allemaal om het vieren van de unieke band die je met jezelf hebt. Dus waarom niet eens kiezen voor op date te gaan met een fantastische persoon die echt de moeite waard is: jij!

 

Download hier de beelden in hoge resolutie

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be