Queer datingtips van Fruitz en VZW No Babes

Juni is aangebroken, en dat betekent dat de queer gemeenschap vol enthousiasme Pride Month viert. Een eerste date als queer persoon kan een ontdekkingsreis zijn vol opwinding en uitdagingen. Voor iedereen die zich identificeert als lesbisch, homo, biseksueel, panseksueel, transgender, non-binair en meer, biedt queer dating een weg naar liefde, steun en begrip in een wereld vol mogelijkheden. Daten als queer is niet alleen een avontuur om liefde te vinden, maar ook om jezelf en je eigen seksuele identiteit te ontdekken en te omarmen. De dating-app Fruitz en VZW No Babes hebben vier dating tips samengesteld om jonge queer mensen te inspireren hun identiteit voluit te leven, vrij van beperkingen en vooroordelen.

1.

Ga op zoek naar je eigen veilige omgeving

Daten als queer persoon kan best ingewikkeld zijn - vooral omdat er geen vast sociaal script bestaat voor hoe een date hoort te verlopen. Veel queer mensen ervaren nog steeds een gebrek aan acceptatie en worden geconfronteerd met discriminatie en discriminerende taal. Tijdens het daten wil je vooral de focus leggen op het leren kennen van je date, zonder je zorgen te maken over hoe anderen om je heen reageren. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar een veilige omgeving waarin je jezelf kunt zijn en je gewaardeerd voelt, zonder continu de vraag te moeten stellen: “Bij wie kan ik mij op mijn gemak voelen?” Bij Fruitz kan je kiezen tussen twintig verschillende genderidentiteiten, waardoor je moeiteloos jezelf kunt zijn en echte connecties kunt maken.

2.

Leer je eigen gemeenschap kennen

Ga naar LGBTQIA+ evenementen en ontmoetingen zoals de Pride Parades bijvoorbeeld! Dit is dé plek om nieuwe mensen te ontmoeten die je begrijpen en steunen. Evenementen en initiatieven die openlijk praten over queer daten, zijn een geweldige stap in de juiste richting. Ze verlagen de drempel voor anderen om ook openlijk over deze onderwerpen te praten en dragen bij aan een meer geïnformeerde en respectvolle gemeenschap.

Mensen uit de LGBTQIA+-community hebben nood aan veilige plekken, maar weten niet altijd waar ze die kunnen vinden. Daarom werd er recent een Queerkaart gelanceerd waar er tal van locaties te vinden zijn verspreid over België, met zowel online als fysieke ontmoetingsplaatsen, zoals kapperszaken, tattooshops, sportscholen, cafés en uitgaansgelegenheden waar queer mensen zich zonder angst voor oordeel of ongemak veilig en welkom voelen. Daarnaast zijn er ook al verschillende communities die de wereld van queer daten veiliger, inclusiever en respectvoller maken, zodat iedereen de kans krijgt om liefde en verbinding te vinden op een manier die bij hen past.

3.

Leg jezelf niet té veel druk op

Omdat de queer gemeenschap nog steeds moet vechten voor erkenning en acceptatie, voelt het soms alsof er druk is om te bewijzen dat queer relaties net zo waardevol zijn als niet-queer relaties. Veel mensen twijfelen aan hun eigen identiteit als een relatie niet werkt, in plaats van te bedenken dat het gewoon niet klikt met die persoon. “Wat seks precies is, verschilt van persoon tot persoon. Voor mij kan intimiteit al seks zijn als het verder gaat dan kussen en strelen. De meer heteronormatieve gemeenschap denkt vaak alleen aan penetratie, maar seks is zoveel meer dan dat. Laat die druk los; durf te daten met wie jij wilt, ongeacht genderidentiteit of seksualiteit”, benadrukt Eline Vanduyver van No Babes.

4.

Open communicatie is key

Door open te communiceren over jullie verwachtingen, wat jullie fijn vinden en wat niet, kunnen jullie samen nieuwe en spannende manieren vinden om elkaar beter te leren kennen. Deze gesprekken vormen de basis voor een veilige en leuke sfeer waarin jullie open kunnen zijn over jullie diepste verlangens en grenzen. Of je nu op zoek bent naar een vluchtige romance (perzik) of ware liefde (kers), Fruitz biedt je de mogelijkheid om je verlangens voor je date uit te drukken met vier verschillende fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) om misverstanden in communicatie alvast te vermijden. Vergeet niet om ook plezier te hebben en samen te lachen, want humor kan een geweldige manier zijn om een band te versterken. Uiteindelijk gaat het erom dat jullie je allebei comfortabel en gewaardeerd voelen, zodat jullie de beste versie van jezelf kunnen zijn bij elkaar

Bij Fruitz geloven we dat alle relaties mooi zijn, ongeacht je seksuele geaardheid of genderidentiteit. De app is ontworpen om iedereen te helpen het type relatie te vinden dat ze willen. Samen proberen we een inclusieve ruimte te bouwen waar iedereen de kans krijgt om een uniek (liefdes)verhaal te schrijven.

Download hier de beelden

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

fruitz@talkie.be