Wat niemand je ooit vertelde over de eerste keer: de Fruitz-editie

Als tiener wordt je voortdurend geconfronteerd met 'eerste keren' die een grote impact hebben op je leven. Je start onder meer met daten en krijgt te maken met bijvoorbeeld een eerste kus of een eerste date. Onderwerpen waar je het misschien liever niet over hebt met je ouders. Daarom kruipt de datingapp Fruitz graag even in de huid van je oudere zus of ervaren vriendin, en vertelt je alles wat niemand je ooit vertelde over de ‘eerste keer’ maar je toch wil weten!

De eerste keer inloggen op een dating app, het eerste afspraakje, de eerste kus, de eerste keer seks… Er is een eerste keer voor alles en de start van een dating avontuur gaat gepaard met veel nieuwigheden op een korte tijd. Al deze ‘eerste keren’ brengen een zenuwachtig gevoel en een zekere mate van ongemakkelijkheid met zich mee, want zijn we wel voldoende van alles op de hoogte zodat we geen flater begaan of iets fout doen? Helaas voelen we ons niet altijd even comfortabel om het met eender wie over deze onderwerpen te hebben en stapelt de innerlijke stress op omtrent deze ‘eerste keren’. 

Heb jij nog een aantal ‘eerste keren’ voor de boeg en zit je nog vol vragen, maar wil je het typische gesprek met je ouders of een ander familielid over de bloemetjes en bijtjes liever overslaan? Fruitz to the rescue! De dating app, waarbij je aan de hand van vier fruiticoontjes (kers, druif, watermeloen en perzik) kan duidelijk maken waar je naar op zoek bent, neemt graag deze rol op zich en brengt je helemaal up-to-date met de belangrijkste zaken die je moet weten over de ‘eerste keer’. Fruitz wil namelijk seksuele en sociale clichés ontkrachten, archaïsche taboes doorbreken en een veilige omgeving creëren waar gebruikers zich 100% veilig en comfortabel voelen. Kortom, alles moet bespreekbaar zijn en goed geïnformeerd zijn is een must! En daarbij staat Fruitz je graag terzijde als partner in crime. Geen zorgen, we winden er geen doekjes om en laten de bloemetjes en bijtjes achterwege!


Klik hier voor meer info over Fruitz

Eerst keer op een dating app

1. Je zal niet met iedereen matchen
Helaas zal niet iedereen die jij naar rechts swipet, jou ook naar rechts swipen. Maar maak je hier geen zorgen om want dat is volkomen normaal! De kans dat jij je nog herinnert wie je niet terug geliked heeft is heel klein, want je zal zoveel verschillende profielen tegenkomen. Zelf zal je ook niet in iedereen geïnteresseerd zijn die op je scherm verschijnt. Maar een belangrijke tip van Fruitz: neem de tijd om iemands bio te lezen en wat meer over die persoon te weten te komen voordat je beslist welke kant op te swipen en raak niet gefrustreerd, je match komt wel.

2. Je komt hoogstwaarschijnlijk mensen tegen die je in real life kent
Beeld je deze situatie in: je bent aan het swipen en plots kom je het dating profiel van iemand op je school tegen. Paniek? Helemaal niet! De kans is namelijk heel groot dat je op dating apps een bekend gezicht tegenkomt omwille van de afstandsradius die je hebt ingesteld. Als je geen interesse hebt in deze persoon, kan je het gewoon negeren en wanneer je die persoon tegen het lijf loopt samen eens om lachen! Ze gebruiken duidelijk ook dating apps zoals jij, dus geen reden voor schaamte. Of had je deze persoon stiekem al eens gespot op de campus maar was je te verlegen om een gesprek te starten? Wel, dan is dit je kans! Swipe naar rechts op je Fruitz-app en ontdek of de interesse wederzijds is.

3. Niet iedereen zoekt wat jij zoekt
Niet iedereen op een dating app is op zoek naar een serieuze en exclusieve relatie. Daarom is het belangrijk om al bij het begin van een match eerlijk te zijn over je gevoelens en wat je precies zoekt in iemand. Bij Fruitz ben je hiervoor helemaal aan het juiste adres, want de allergrootste troef van deze dating app is dat je al voor een match weet wat die persoon nu precies wil. Aan de hand van vier fruiticoontjes kan je meteen duidelijk maken welk type relatie je wil, of het nu een serieuze relatie (kers), een leuke date zonder verwachtingen (druif), een friends-with-benefits (watermeloen) of een onenightstand (perzik) is.

4. Het is helemaal oké om iemand te blokkeren
Is iemand gemeen of ambetant tegen je op een dating app? Heel eenvoudig: gewoon blokkeren! Het is helemaal niet onbeschoft en het komt vaker voor dan je denkt. Jouw gevoel komt op de eerste plaats en het allerbelangrijkste is dat je een plezierige ervaring hebt in een veilige omgeving. Fruitz heeft een strikt nultolerantiebeleid omtrent lastiggevallen worden en biedt een eenvoudige manier om iemand te rapporteren. En vergeet niet: door iemand te blokkeren kan je ook iemand anders helpen om een gelijkaardige vervelende situatie te voorkomen.

Eerst kus

1. Sluit je ogen tijdens het kussen
Eeuwige dilemma: moet je nu je ogen open houden of sluiten tijdens het kussen. De mening van Fruitz? Sluit die ogen maar! Je zal merken dat je het kussen intenser ervaart doordat één zintuig wegvalt en er meer aandacht gaat naar het tastzintuig. Merk je na die eerste keer dat je het onaangenaam vindt om je ogen dicht te houden tijdens het kussen? Beslis dan gewoon voor jezelf of spreek erover met je kuspartner waar die zich het meest comfortabel bij voelt. 

2. Meestal is het niet om van de daken te schreeuwen
We willen je zeker niet teleurstellen, maar meestal is een eerste kus allesbehalve romantiek en vuurwerk. In onze jeugdperiode romantiseren we allemaal wel over het moment dat we iemand voor de eerste keer kussen, maar vaak is het lang niet zo goed als we ons al die tijd hadden voorgesteld. Probeer dus realistisch te blijven met die romantische voorstelling die in je gedachten rondzweeft en ga gewoon lekker mee met je gevoel want het komt sowieso helemaal goed! 

3. Eenvoud is de sleutel
In de aanloop naar je eerste kus heb je hoogstwaarschijnlijk al eens gegoogeld naar ‘de beste zoentechnieken’, ontelbare tienerfilms gezien met de discussie ‘tong of geen tong’ of je vuist omgetoverd tot imaginaire lippen. Maar de waarheid is: houd het simpel (voor je eerste kus toch)! Begin langzaam met kleine en eenvoudige kusjes en laat je meeslepen in wat de andere doet. Geloof ons, de rest komt vanzelf. Ieder individu creëert ook zijn eigen persoonlijke 'kusstijl'. Dus experimenteer, geniet van het zoenen en ontdek welke manier van kussen jou het meeste ligt.

Eerst keer seks

1. Zeg wat je wilt én vooral wat je niet wilt
Misschien wel het allerbelangrijkste wat je op voorhand moet weten: luister naar je gevoel. Je hoeft niets te doen waar je je niet prettig bij voelt en dat moet jouw sekspartner ook accepteren. Is er een bepaalde wens of behoefte die je hebt tijdens je eerste keer? Wees hier dan open en eerlijk over en vertel het aan je sekspartner zodat jouw eerste ervaring je het allerbeste gevoel meegeeft.

2. Het kan pijn doen
Dit wil je misschien liever niet horen, maar bij sommige mensen kan een eerste keer pijn doen en kan je een beetje bloedverlies ervaren. Zoiets hangt af van persoon tot persoon en kan je helaas niet voorspellen of voorkomen. Als dit je stress en schrik oplevert, is het uiterst belangrijk om hierover een open gesprek te hebben met je sekspartner en af te spreken het langzaam aan te doen. Schaam je hier vooral niet over, want bloedverlies en lichte pijn komen bij meer vrouwen voor dan je denkt, vaak wordt hier gewoon niet openlijk over gecommuniceerd.

3. Je bent hoogstwaarschijnlijk niet de enige maagd om je heen
Voel je niet onder druk gezet om seks te hebben omdat sommige van je vrienden al seks hebben gehad en denk niet "iedereen doet het al", want geloof het of niet, niet iedereen doet het. Het is absoluut geen schande om maagd te zijn. Het belangrijkste is dat je wacht tot je voelt dat het het juiste moment is, volledig op je eigen tempo.

4. Je eerst keer is geen maatstaf voor toekomstige seks
Het mooie aan seks is dat het telkens opnieuw een andere ervaring is, of het nu met dezelfde partner is of met verschillende. Misschien had je meer verwacht van je eerst keer, maar dat betekent niet dat de volgende keren ook zo zullen zijn. Verschillende factoren zoals partner, het ervaringsniveau en de zin in experimenteren spelen allemaal mee. Hoe vaker je seks hebt met iemand, hoe meer je ingespeeld raakt op elkaar, hoe meer jullie weten van elkaar wat kan en niet kan, en hoe soepeler het zal aanvoelen. 

5. Het is waarschijnlijk niet zoals in seksscènes op TV
Baseer je verwachtingen voor je eerste keer niet op wat je in films ziet. Seksscènes worden nooit in één take opgenomen, acteurs moeten zich vaak herpositioneren en regisseurs weten perfect waar ze op moeten focussen zodat de scène er op het grote scherm goed uitziet. Wat je op televisie of in een serie ziet is dus meestal absoluut geen realistisch beeld van hoe mensen in de realiteit seks hebben.

6. Er is een grote kans dat je geen orgasme krijgt, maar dat betekent niet dat je hoeft te faken
Wanneer je voor de eerste keer vaginale seks hebt, is er een grote kans dat je geen orgasme zal voelen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de vrouwen geen hoogtepunt kan bereiken met enkel vaginale penetratie. Dat kan verschillende oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld je gemoedstoestand, maar maak je hier helemaal geen zorgen om. Ga op ontdekkingstocht en ondervind geleidelijk aan welke prikkels een climax bij je opwekken. Dit betekent ook niet dat je daarom hoeft te faken. We denken vaak dat seks draait om harde en wilde geluiden maken, maar als je je hierbij niet comfortabel voelt zal niemand opkijken als je tijdens seks weinig of geen geluid maakt.


Download hier de beelden in hoge resolutie

Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren.
Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
Maureen Richard - maureen@talkie.be

OVER FRUITZ
Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Fruitz

Fruitz werd in 2017 opgericht in Parijs door Julian Kabab, Fabrice Bascoulergue, Arnaud Ruols en mee bedacht door Charles Bail. De app ontpopte zich al snel tot een van de snelst groeiende dating apps in Europa en moedigt open en eerlijke communicatie van dating intenties aan door middel van vier speelse fruitmetaforen: kersen, druiven, watermeloenen en perziken.
Fruitz werd in februari 2022 overgenomen door Bumble Inc., het moederbedrijf van Bumble, Badoo en nu Fruitz. Het Bumble-platform geeft gebruikers de kans om elkaar te leren kennen en evenwichtige, gezonde relaties op te bouwen.
Bumble werd in 2014 opgericht door CEO Whitney Wolfe Herd en was een van de eerste dating apps die vrouwen voorop stelt. Badoo, opgericht in 2006, is een van de pioniers op gebied van web- en mobiele dating producten.

Neem contact op met

axelle@talkie.be